Praktijk voor

SPORTMASSAGE & SHIATSU

 
 

SHIATSU

Shiatsu betekent letterlijk 'druk met de vinger' (shi = vinger, atsu = druk) en wordt op de grond of op de massagetafel toegepast. Op de traditionele manier nemen de behandelaar en de ontvanger samen plaats op een futon (Japanse matras gevuld met zuivere katoen). Bij de behandeling draagt de cliënt bij voorkeur makkelijk zittende kleding.

Het is een in de vorige eeuw in Japan ontwikkelde massagetherapie waarin een combinatie van technieken wordt gebruikt die hun oorsprong hebben in de traditionele Chinese geneeskunde.
Met shiatsu massage worden dezelfde energiebanen als in de acupunctuur geactiveerd.

De behandelaar gebruikt geen naalden, maar zijn duimen, handpalmen en soms zelfs de ellebogen om de energiebanen (meridianen) te beïnvloeden. Op een ontspannen manier wordt zo het zelfhelende vermogen van het lichaam geactiveerd.


SHIATSU THERAPIE

Shiatsu therapie wordt toegepast ter behandeling van allerlei lichamelijke klachten. Als u kiest voor therapie is de eerste behandeling altijd een anamnese sessie. 
Tijdens een intake gesprek van 30 minuten worden uw gegevens genoteerd en een behandelplan besproken. Daarna volgt direct de eerste behandeling. Vervolgbehandelingen duren 60 minuten. De behandelfrequentie is afhankelijk van uw eigen wensen en de ernst van uw klachten.

Naast de therapie is het ook mogelijk om een ontspannende massage te boeken waarbij u wordt gemasseerd op de massagetafel waarbij ik gebruik maak van gemixte massagetechnieken.

SHIATSU IS BEHULPZAAM BIJ:

* Burn-out, stress- en psychosomatische klachten
* Ondersteuning bij chronische aandoeningen (MS, ME, CVS etc.)
* Hoofdpijn en rugklachten
* Nek- en schouderklachten
* Maag- en darmklachten
* Knie-, heup- en enkelproblemen
* Slapeloosheid en moeite met ontspannen

SHIATSU WORDT NIET TOEGEPAST BIJ:

* Een vergevorderde fase van zwangerschap (tot 6 maanden)
* Ernstige gewricht- of spierontstekingen
* Tijdens griep of koortsklachten
* Kanker (In overleg met u of met uw behandelaars is ondersteuning in de herstelweken mogelijk)