Praktijk voor

SPORTMASSAGE & SHIATSU

 
 

MASSAGE mogelijkheden

Sportmassage

Sportmassage is een massagetechniek die ter ondersteuning van sport op alle niveau's wordt toegepast. Er wordt gebruik gemaakt van stimulerende en sederende technieken en de behandeling wordt uitgevoerd op een massagetafel.

Sportmassage kan worden ingezet als activerende en ontspannende massagevorm en kan tevens worden toegepast tijdens revalidatie of herstel van een blessure.Bij revalidatie kan de massage een toevoeging zijn in het hersteltraject als ondersteuning van de behandeling door een andere zorgverlener.

De technieken van sportmassage zijn in de aangepaste vorm ook prima geschikt om een ontspannende massage te geven.

Ik combineer ook verschillende technieken om de massage zo optimaal mogelijk af te stemmen op de cliënt.

Massage bij kanker

Voor massage bij kanker heb ik een gespecialiseerde training gevolgd bij het Instituut Massage bij Kanker. Cliënten die een behandeltraject volgen met chemotherapie of herstellen van operaties kunnen ter ondersteuning gemasseerd worden met een milde op de persoon aangepaste vorm van massage.

Cliënten kunnen daarbij zelf kiezen voor een milde vorm van shiatsu therapie of een ontspannende massage met massageolie. Alleen de shiatsu therapie wordt gedeeltelijk vergoed uit het aanvullende pakket bij een aantal zorgverzekeraars.

Deze massagevormen zijn aangepast aan het energieniveau van de cliënt en erop gericht om weer vertrouwen te krijgen in het eigen lichaam en even te ontspannen tijdens het behandeltraject of de herstelfase. 

Voorafgaand aan massage bij kanker vindt eerst een intake gesprek plaats en dient u een uitgebreid anamneseformulier in te vullen.

Massage bij kanker dient uitsluitend ter ontspanning en ondersteuning. 

 

SPORTMASSAGE WORDT TOEGEPAST BIJ:

* Sportbeoefening en trainingsprogramma's

* Behandeling van blessures   

* Revalidatie van een lichaamsdeel    

* Stijfheid, kramp en hoge spierspanning

* Verbetering van houding

* Versoepeling van de spiermassa

* Ondersteuning van fysiotherapie

 

Contra indicaties:

* Besmettelijke huidaandoeningen

* Allergie voor massageolie

* Voor massage bij kanker wordt eerst een uitgebreid anamnese formulier ingevuld

* Griep of koorts